PRVNI3 - 20% sleva na první 3 zásilky při objednávce předplatného!


Moka konvička

Moka konvička

Velmi jednoduchý přístroj na přípravu filtrované kávy doma, káva z moka má intenzivní chuť a nejvíce se podobá espressu. Moka konvičku vynalezl a vyrobil Alfonso Bialetti v roce 1933, pojmenoval ji podle města "Mocha" v Jemenu, které bylo centrem kávového dění v 19.století. Nyní má doma Moka konvičku 90% italů. Káva z Moka konvičky má velmi intenzivní chuť.


Postup

1.
Nejdůležitější je mít kvalitní a čerstvě namletou kávu (na středně hrubo) a naplníme jí filtr ve středním dílu konvičky (až po okraj).
2.
Spodní část moka konvičky naplníme předehřátou vodou, naplňte maximálně pod pojistný ventil.
3.
Pevně zašroubujeme oba díly konvičky, poté postavíme na vařič.
4.
Po několika minutách varu na mírném ohni začne voda probublávat přes kávový filtr a v horní nádobce se začne měnit v lahodnou kávu bez sedimentu.
5.
A jak poznat, že je hotovo? Těsně předtím než káva začne syčet, většina kávy by se měla už probublat nahoru, tak ji slijeme. Vypneme plotýnku a dáme kávu na stranu.
6.
Kávu si v klidu vychutnáme.
Co k tomu potřebujete
  • Moka konvička
  • sporák/plotýnka
Výhody 👍
  • Silná, intenzivní chuť kávy
  • Rychlá příprava kávy
  • Nepotřebujete kupovat papírové filtry
  • Rozumná cena
  • Moka konvička je odolná, super na cesty
Nevýhody 👎
  • Málo kávy (max. pro 1-2 osoby)
  • Musí se celou dobu hlídat, je velmi jednoduché kávu spálit
  • Káva z Moka konvičky není pro každého
  • Je z hliníku